PIZZA (rychlá, domácí, bezlepková)
11.09.2017

PIZZA (rychlá, domácí, bezlepková)

PIZZA (rychlá, domácí, bezlepková)

Znáte ten pocit „když na něco máte strašnou chuť, ale nemůžete to mít“. Že ne? … Tak to máte štěstí … Já to znám totiž moc dobře. Třeba včera (na narozeninové oslavě) všichni si pochvalovali pizzu a já se mohla akorát tak dívat (byla totiž s lepkem, přirozeně)

Na těsto (jedna pizza) budeme potřebovat:

  • 250g hladké (bezlepkové) mouky
  • 150ml vody
  • 6 lžíc oleje
  • 1 lžíce jedlé sody (kypřícího prášku)
  • sůl

Na pizza základ budeme potřebovat:

  • mixovaná rajčata v konzervě, oregano, bazalku, sůl, pepř, česnek

POSTUP:

  1. Mouku, vodu, olej, sodu a olej smícháme ve větší misce.
  2. Vytvořené těsto si rozválíme (rozprostřeme) na pečící papír a připravený plech
  3. Na těsto přidáme rajčatový základ a suroviny dle libosti (šunka, žampióny, kukuřice, sýr, ..)
  4. Pečeme v předehřáté troubě (180 stupňů) cca 10 – 15 minut.

P.S. Tento recept je velmi rychlý, snadný a složený ze surovin, které zaručeně najdete doma :).